.

.

Medverkande

Jonsson&Nilsson

Jonsson och Nilsson

Anna Jonsson


Anna är artist, musiker och manusförfattare i kabarégruppen Sweet Dreams. Livet som kabaréartist kombinerar hon med tjänstmannajobb inom miljö och trafik. Dessutom flöjtist och sångerska i musikgruppen Babajaga. Är före detta ordförande i Miljöförbundet Jordens Vänner samt Fältbiologerna. Tidigare expert i Miljömålsrådet och i Miljövårdsberedningen.

Sara Nilsson


Sara är artist, musiker och manusförfattare i kabarégruppen Sweet Dreams. Kombinerar livet som kabaréartist med jobb på Naturskyddsföreningens Globala avdelning. Är även projektledare och bokare för kabarén. Arbetar sedan länge med folkbildning i olika former och är färdigutbildad folkhögskolelärare med magister i u-landskunskap.

Jonsson&Nilsson


Vill inspirera till ökat engagemang för miljö- och rättvisefrågor och uppmuntra fler att ta steget från tanke till handling. Duon Jonsson&Nilsson skriver manus till kabarégruppen Sweet Dreams produktioner. De gör även interaktiva workshops och arbetar med metodutveckling. Sedan premiären våren 2006 har de spelat mer 400 gånger över hela landet och fått ett av Anna Lindhs minnesfonds utvecklingsstipendier. Föreställningen är producerad i samverkan med Naturskyddsföreningen.

Monthan

Ivan Monthan

Ivan Monthan


Ivan är musiker, kompositör och skådespelare i kabarégruppen Sweet Dreams. Tillsammans med Martina Nilsdotter har han skrivit musiken till föreställningen Svårigheten att förhandla med en blåval. Ivan utforskar musiken och sitt instrument utifrån berättandet. Som första nyckelharpist någonsin har han studerat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm som nyckelharpist och kompositör – inte som folkmusiker. Ivan spelar också i 75öre, Babajaga och Ginnunga. Han är även aktiv som nyckelharpspedagog. Dessutom har han gjort Sweet Dreams hemsida.

 

Martina Nilsdotter

Martina är musiker, låtskrivare och skådespelare. Hon är "blåvalen" i kabarégruppen Sweet Dreams produktion Svårigheten att förhandla med en blåval där hon också har skrivit musiken tillsammans med Ivan Monthan. Martina är utbildad musik- och dramalärare och arbetar även som frilansande sångpedagog och drama- och sånglärare på Kalle Flygare Teaterskola i Stockholm.
Pelle

Regissör

Pelle Wistén frilansar som kulturproducent och regissör. Han var tidigare sektionsledare för teater, dans och musik på Studiefrämjandet i Stockholm, startade därefter en kulturproducentutbildning på Åsa folkhögskola utanför Katrineholm, var projektledare för "Trosa Kvarn - ett kulturhus för alla" på uppdrag av Trosa Kommun. Pelle har dessutom haft olika regiuppdrag, varit musiker och skådespelare.

Produktionsinfo


Regi: Pelle Wistén
Manus: Anna Jonsson och Sara Nilsson
Musik: Martina Nilsdotter och Ivan Monthan 
Koreografi: Annika Barkman
Musikarrangemang: Charlie Malmberg, Sara Nilsson, Anna Jonsson, Ivan Monthan
This image is a theme.plist hack